Program liturgic

Program liturgic Decembrie 28, 2011
apasaţi pentru detalii
Duminică
8:30
Utrenie si Sf. Liturghie

 

 

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie se săvârșește ȋn fiecare zi de Sărbătoare ȋncepând cu orele 8.30, precedată fiind de slujba Ceasurilor sau a Utreniei(orele 7-vara și 7.30 ȋn restul anului).

Duminica: vara ȋncepând cu orele 7.00, iar ȋn celelalte anotimpuri cu orele 7.30 se savârșește rânduiala specifică(ceasuri,utrenie,acatist) urmate fiind de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Pomenirea celor adormiti.

Slujba Vecerniei și a Litiei-ȋn seara de dinaintea Praznicilor Impărătești,dar și cu diferite ocazii, stabilite de preotul paroh,ȋncepând cu orele 17.00.

Sfânta Taină a Maslului se săvârșește, de obicei ȋn Posturi,dar și ȋn anumite ȋmprejurări ce intervin perioadei calendaristice:Sf.Maslu pentru ploaie,la căpătâiul celor bolnavi,etc.

Sfânta Taină a Spovedaniei se săvârșește ȋn timpul posturilor, sâmbăta ȋncepând cu orele 16.00 iarna și 17.00 pe timp de vară,dar și atunci când este necesară, indiferent de perioadă și zi.

Sfânta Impărtășanie pentru cei bolnavi se administrează sâmbăta dimineață, ȋn orice perioadă a anului, iar pentru cazuri excepționale ȋn orice zi din cursul anului.