Adunarea Parohiala 2013

Viața parohiei Ianuarie 28, 2013

In data de 26 ianuarie 2013 a avut loc in Biserica Parohiei noastre ,Adunarea Parohiala!Asemenea fiecarui an si de aceasta data a fost prezenta in mijlocul nostru doamna primar Vrajotis Elena.

      Dupa slujba de Te Deum,a urmat darea de seama a preotului paroh si a consilierilor parohiali,in fata Adunarii Generale Parohiale,privind activitatile,constructiile,slujbele,etc ,desfasurate in anul 2012 in Parohia PLESANI.

Pe ordinea de zi au fost 12 puncte din care le amintim pe cele mai importante:

-Prezentarea Devizului de pictura al Bisericii noastre realizat de Domnul arhit.pictor Gheorghe Bratiloveanu.Biserica noastra,dupa un amplu proces de restaurare a ajuns la frumosul vesmant al picturii,lucru foarte greu de realizat doar din fonduri proprii,neavand foarte multe venituri financiare,salariati in parohie,etc.

-Prezentarea aparitiilor media ale parohiei in anul ce a trecut

-Prezentarea noilor voluntari in viata Bisericii din Plesani si depunerea juramantului acestora in fata Adunarii Generale

-1912-2012.......100 de ani de la punerea pietrei de temelie a Sfantului nostru Locas.Prima vizita a unui Intaistatator al Bisericii Moldave in parohia noastra in persoana IPS Mitropolit si Arhiepiscop TEOFAN,sfintirea Casei Parohiale si a Muzeului ce se afla in tinda Bisericii

-Sustinerea unei teme legata de problemele cotidiene ale vietii  crestinului ortodox

-Cuvantul doamnei primar a Comunei Calarasi,doamna Vrajotis Elena!Un cuvant frumos,incurajator,sincer si de mult ajutor pentru toti cei din Plesani!

-Proiecte de viitor

          La sfarsit,atat doamna primar cat si parohul au ramas pentru a discuta cu toti cei ce au dorit lamuriri suplimentare privind Viata Bisericii,dar si a comunitatii Calarasi!

       Multumesc tuturor celor care au prezentat interes pentru aceasta benefica intalnire,acum la inceput de an si pret de mai bine de 3 ore,impreuna am dezbatut toate cele necesare pentru ca toti sa avem aceleasi demersuri,activitati,etc.in sprijinul Bisericii si al comunitatii!

Sa daruiasca Bunul Dumnezeu sanatate,bucurii si implinirea a tot ceea ce s-a propus pentru viitor pentru toti crestinii nostri ortodocsi!

 

Pr.paroh Costin Andrei